Η εταιρεία σας αναλαμβάνει κι άλλων ειδών εκδηλώσεις εκτός από γαμήλιες δεξιώσεις;

Σίγουρα ένας γάμος αποτελεί την μέγιστη κοινωνική εκδήλωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι , υποτιμώ τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Σε μια βάπτιση π.χ., θα ψάξω να βρω τραγούδια σχετικά με το όνομα του παιδιού για να τονίσω τη σημασία της βραδιάς. Σαν πατέρας πλέον και μέγας λάτρης των παιδιών δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω ως αγαπημένο eventτα κάθε είδους παιδικά πάρτι. Από πάρτι γενεθλίων μέχρι μασκέ και γιορτές σχολείων στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς (εδώ περιλαμβάνονται και οι παιδικοί σταθμοί).

Άλλες κατηγορίες εκδηλώσεων που έχω καλύψει στο παρελθόν είναι ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς (γιορτή Ποδοσφαιρικού τμήματος ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ). Χορούς συλλόγων (συνταξιούχοι ΔΕΗ- Θεσ/νικης, συνταξιούχοι εφημεριδοπώλες Αττικής) και παραδοσιακά -Θρησκευτικά Πανηγύρια (Κολλίνες Αρκαδίας, Καρνεζέικα Ναυπλίου, Καλτεζές Αρκαδίας). Εγκαίνια καταστημάτων και διαφορές Εταιρικές Εκδηλώσεις (Goody’s- Flocafe Ναυπλίου, Volkswagen Group) είναι μια ακόμα κατηγορία εκδηλώσεων που έχω φέρει εις πέρας στη πορεία αυτών των χρόνων.

Μάλιστα στα πλαίσια της συνεργασίας μου με την εταιρεία ΗΧΟΚΑΛΥΨΗ (www.hxokalypsh.gr) του εξαίρετου συναδέλφου dj Αλέξανδρου Πράσινου στη προηγούμενη έδρα μου στη Τρίπολη έχουμε καλύψει και διάφορα eventsφιλανθρωπικού χαρακτήρα (ανέγερση Ιερού Ναού, μετεγκατάσταση Δημοτικού Σχολείου, ενίσχυση Παντοπωλείου Απόρων κλπ.)


Πόσο καιρό πριν πρέπει να κλείσουμε Dj;

 

Πολλά ζευγάρια κάνουν το λάθος και αφήνουν τη μουσική για το τέλος. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Η καλύτερη χρονική επιλογή  είναι όταν κλείνετε τον χώρο της εκδήλωσης και την Εκκλησία. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, και για να προλάβετε την ημερομηνία που θέλετε ελεύθερη αλλά και για να έχετε το χρονικό περιθώριο για τουλάχιστον 2 ραντεβού για την επιλογή τραγουδιών και καθορισμό του σκελετού και της ροής της εκδήλωσης σας.


Υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ώρα που θα παίζει ένας Dj;

Το πρόγραμμα ξεκινάει με την είσοδο του πρώτου και τελειώνει με την έξοδο του τελευταίου προσκεκλημένου της εκδήλωσης από τον χώρο. Πάντως καλό θα ήταν να έρθετε σε συνεννόηση με τον χώρο που φιλοξενεί την εκδήλωση για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε πολύ νωρίτερα εκεί ώστε όλα να λειτουργούν άψογα και στην εντέλεια.

Αναλαμβάνετε εκδηλώσεις εκτός Αθήνας;

Όπως και στις προηγούμενες έδρες μου (από τη Τρίπολη «οργώσαμε» όλη τη Πελοπόννησο αλλά και από τη Καβάλα φτάσαμε σε Χαλκιδική, Θάσο, Σέρρες) έτσι και τώρα με την επιστροφή μου στη Πρωτεύουσα είμαι έτοιμος να καλύψω κάθε δυνατή απόσταση ώστε να ικανοποιήσω οποιονδήποτε πελάτη μου το ζητήσει. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι έχω ξεκινήσει ήδη συνεργασία με μεγάλη εταιρεία της Αθήνας που ζήτησε τη βοήθεια μου για τη καλοκαιρινή σεζόν λόγο φόρτου εργασίας.


Τι είδους dj θεωρείται τον εαυτό σας; Ποιο είναι το κλειδί για έναν επιτυχημένο μουσικό γάμο;

Αν τα έβαζα σε σειρά προτεραιότητας σίγουρα θα έλεγα ότι πρώτα είμαι djγάμου-βάπτισης και μετά όλων των άλλων event.

Έχει διαφορά ένας dj να είναι καλός σε ένα καφέ ή bar ή ακόμα και στο ραδιόφωνο από το να είναι καλός σε ένα γάμο.

Ο dj γάμου έχοντας να καλύψει και πάνω από 20 είδη μουσικής μπορεί εύκολα να παίξει και σε ένα μπαρ που επικεντρώνεται σε ένα μόνο είδος το ανάποδο είναι σαφώς πιο δύσκολο να συμβεί χωρίς την κατάλληλη προϋπηρεσία. Μια τέτοια εκδήλωση χρειάζεται ένα ….κοκτέιλ από μουσική παιδεία και εμπειρία με απαραίτητες πινελιές αυτοσχεδιασμού και φαντασίας. Η σύγχρονη τεχνολογία πλέον με τα λαπτοπ και τους σκληρούς δίσκους μας επιτρέπει να έχουμε μαζί μας μεγαλύτερη γκάμα τραγουδιών σε σχέση με πιο παλιά που με τα βινύλια και τους δίσκους ήταν λίγο δύσκολο να γίνει αυτό. Τώρα μια παραγγελία είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί όσο και «σπάνια» και να είναι αρκεί βέβαια να μην ξεφεύγει από το όλο concept της βραδιάς.

Κάθε μια τέτοια εκδήλωση σου προσθέτει και ένα καινούργιο λιθαράκι στο ποιες κακοτοπιές να αποφύγεις, τι να συμβουλεύσεις το ζευγάρι (από την ώρα προσέλευσης του μέχρι τι ώρα να μπουν τα ζεϊμπέκικα π.χ.). Καλές οι λίστες των τραγουδιών αλλά πρέπει να αφουγκράζεσαι τον κόσμο ώστε η πίστα σου να είναι πάντοτε γεμάτη. Πρέπει να είσαι και λίγο ψυχολόγος για να ικανοποιήσεις όλους τους καλεσμένους σου (από το πιο μικρό παιδάκι μέχρι τον πιο ηλικιωμένο) χωρίς να έχεις μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που έχεις συμφωνήσει με το ζευγάρι. Υπάρχει μια σχέση αλληλεπίδρασης (interactive) με το κοινό. Εσύ τους δίνεις το κατάλληλο ερέθισμα για να χορέψουν αλλά και εκείνοι μπορούν να σου δείξουν με τον τρόπο τους και τις κινήσεις τους τι θα ξεσήκωνε.

Τέλος, για μένα σημαντικό παράγοντα θεωρώ πως παίζει η εικόνα που βγάζει ο dj προς τα έξω. Η όλη του σκηνική παρουσία (χαμογελάσει ή είναι κατσουφιασμένοςς?? Τραγουδάει ή κουνιέται στους ρυθμούς των τραγουδιών??) . Επίσης το ντύσιμο, προσωπική υγιεινή και περιποίηση, η διάθεση και γενικώς το ποσό «συμμετέχει» στην εκδήλωση και δεν κοιτάζει το ρολόι του και ποτέ θα πάει σπίτι του μπορούν εύκολα να επηρεάσουν την επιτυχία μιας τέτοιας εκδήλωσης. Και εγώ αυτήν την «αύρα» πιστέψτε με την έχω!!!


Γιατί να προτιμήσουμε τον dj έναντι της ορχήστρας;

Σίγουρα το κάθε ένα έχει τα υπέρ του και τα κατά του. Επαγγελματίας είναι και ο ένας και ο άλλος. Ίσως στο κομμάτι ανθρώπινος παράγοντας ο dj είναι πιο μοναχική δουλεία ενώ σε μια ορχήστρα θα συναντήσεις 2 ή 3 ή και 4 ανθρώπους ταυτόχρονα. Τους σέβομαι σαν συναδέλφους και οποτεδήποτε έχει τύχει να δουλέψω στον ίδιο χώρο παράλληλα με μια ορχήστρα έκατσα και τους παρακολουθούσα με θαυμασμό γιατί ξέρω ότι αυτό που κάνουν είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο.

Στη πορεία των χρόνων έχει δημιουργηθεί ένα στερεότυπο ότι οι γονείς του ζευγαριού «πιέζουν» λόγο παράδοσης πιο πολύ το ζευγάρι να πάρει ορχήστρα. Καμία φορά αυτό γίνεται και για λόγους πρεστίζ. Δεν θα τους κατηγορήσω.

Απλά θα θέσω με τη σειρά μου κάποια ερωτήματα στο ζευγάρι :

  • Μπορεί η ορχήστρα να παίζει ασταμάτητα όλο το βράδυ χωρίς διαλειμματα?
  • Το ρεπερτόριο τους μπορεί να είναι δυνατό, αλλά κάθε πότε θα επαναλαμβάνεται?
  • Μπορεί μια ορχήστρα να σε καλύψει στο κομμάτι υποδοχής των καλεσμένων (welcome cocktail drinkκαι έντεχνη ή ορχηστρική μουσική) αλλά και αργότερα που η νεολαία θα θελήσει πάρτι με ξένη ή ελληνική ποπ ή ακόμα και τα ντίσκο που πάντα ξεσηκώνουν όλες τις ηλικίες??

Αυτά είναι τα δικά μου ερωτήματα που σίγουρα δεν είναι εύκολο να απαντηθούν .

Μακάρι να υπήρχε η χρυσή τομή και να υπήρχε δουλειά για όλους.

Ευχής έργον θα ήταν να υπήρχε η οικονομική άνεση κάποιος να προσλάβει και τον dj και την ορχήστρα και έτσι ο καθένας να κρατήσει το κομμάτι που ειδικεύεται και όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι.

Σε τελική ανάλυση η απόφαση είναι δική σας!!!

Ελπίζω του ζευγαριού, και όχι κατόπιν πίεσης από τους γονείς γιατί αυτοί πληρώνουν.


Πόσο κοστίζει η μουσική κάλυψη ενός γάμου;

Δεν υπάρχει στάνταρ τιμή για καμία εκδήλωση!! Είτε πρόκειται για γάμο, είτε για βάπτιση , είτε ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι!! Η τιμή καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

  • Ο αριθμός των καλεσμένων επηρεάζει τον αριθμό των ηχείων που πρέπει να έχει ο dj μαζί του για να καλύψει ομοιόμορφα όλα τα τραπέζια. Δεν μπορείς σε μεγάλη εκδηλωση άνω των 250 ατόμων να τους καλύψεις με μόνο 2 ηχεία πίστας. Εκεί πρέπει να σκεφτείς και περιφερειακή ηχητική κάλυψη .
  • Ο χώρος της εκδήλωσης (ανοιχτός ή κλειστός) , η αίθουσα μπορεί να διαθέτει επίσης ήδη προ-εγκατεστημένα ηχεία, πράγμα που διευκολύνει τη ζωή του dj ακόμα πιο πολύ.
  • Οι ανάγκες της κάθε διοργάνωσης (φωτορυθμικάlaservideo wallπροτζεκτορας για παρουσίασηπυροτεχνήματα, ξηρός πάγος κλπ.). Αναλόγως των υπηρεσιών που θα ζητηθούν από το ζευγάρι είναι λογικό να ανεβαίνει και το κόστος. Στη περίπτωση που ζητηθούν κάποιες από αυτές τις εξτρά υπηρεσίες καλό θα ήταν να μας καταβάλετε το 30% της συνολικής καθαρής αξίας του πακέτου ως προκαταβολή ώστε να μην αφήσουμε εκτεθειμένους τους επαγγελματίες που θα απευθυνθούμε για να μας βοηθήσουν.

Ημερομηνία πραγμάτωσης της εκδήλωσης. Καθημερινή ή Κυριακή μεσημέρι μπορεί να αναπροσαρμόσει το κόστος για εσάς ακόμα πιο χαμηλά σε σχέση με το Σάββατο που θεωρείται «ημέρα αιχμής».


Τι μεθόδους πληρωμής δέχεστε;

Το σύνηθες που λέω στα ζευγάρια σε ένα από τα καθορισμένα ραντεβού μας, είναι εξόφληση με μετρητά μετά το πέρας της εκδήλωσης όταν και κόβεται η απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή το τιμολόγιο. Η οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα λόγο των capital controls (εβδομαδιαίο όριο ανάληψης ) καθιστά δύσκολη πλέον τη διάθεση μετρητών για κάλυψη όλων των αναγκών μας. Εμείς, σας δίνουμε τη δυνατότητα, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, να πραγματοποιήσετε μεταφορά μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού σε οποιαδήποτε μεγάλη Ελληνική Τράπεζα χωρίς να χρεωθείτε έξτρα με έξοδα εμβάσματος (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank) . Επίσης αν κάποιος το επιθυμεί, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεχόμαστε και τραπεζικές επιταγές.